Skal man tenke miljøvennlig når man blir syk? Det er i og for seg et spennende spørsmål. I dag er de fleste av oss i hvert fall litt opptatt av å redusere utslipp som ødelegger samfunnet. Stadig kommer nye krav til biler og avfall, for å gjøre dem minst mulig miljøfiendtlige. Utslipp av medisiner gjennom den naturlige vei, begynner å bli et verdensproblem både i hav og drikkevann.
Hva da med kroppen vår, er ikke den også et helt samfunn – som krever et miljø?
Når kroppen blir syk trenger den medisiner eller pleie. Vanlig behandling i dag er å prøve enten med å fjerne symptomer som oppstår av sykdommen, eller hjelpe kroppen med å lege sykdommen den har fått.
Problemene som naturen får, er bivirkningen av måten vi lever på, som eksosen fra gamle biler. På sett og vis kan vi også si at utfordringen kroppen har når vi gir den medisiner, er bivirkninger, altså den virkningen som vi helst ikke skulle hatt, og som er en forurensing.
Et eksempel: Det ikke så mange som vet at en av bivirkningene til smertestillende tabletter nettopp er hodepine. I tillegg går restene av den tabletten ut i naturen gjennom at vi kvitter oss med det kroppen ikke skal ha.
Så tidlig som 1920 fikk den danske fysiolog August Stenberg Krogh Nobelpris i medisin. Det var for oppdagelsen av at det er fordelingen av blodet i kapillærene som bestemmer i hvilken grad de ulike organene i kroppen fungerer aktivt i samråd med sine oppgaver i kroppen. Det er helt avgjørende for alle levende vesener at de har denne unike evnen til å reparere seg selv og derved å gjenopprette skader og gjenvinne sin anatomiske og funksjonelle integritet. Denne evnen er en del av livet selv og en forutsetning for at livet har kunnet utvikle seg og bestå på vår klode.
Denne teorien ble «liggende i en skuff”, inntil den russiske legen og forskeren Mikhail Bazanov tok den opp igjen. Ifølge Dr Bazanov er dette “den grunnleggende mekanismen som koordinerer funksjonen til alle systemene i organismen”.
Vi har vel alle en drøm om å kunne kjøre bil uten at den gjør noen skade på klimaet, eller å kunne forflytte seg uten at det i neste omgang skal gå ut over noen andre. Dersom vi forfølger den tanken inn i medisinen også, må det å finne den optimale behandling som ikke gir kroppen annet enn et løft, for så i egen kraft reparere, uten å gi den en negativ belasting på kjøpet, som igjen skader naturen. Dette burde jo være fremtidens medisin?
Dr Bazanov var på vei til dette. Han hadde fått forskningsmidler, og etter flere års utprøvinger ble hans teori og forskningen fremlagt på en stor kongress. Konklusjonen var klar; dersom denne teori blir fulgt vil medisiner være unødvendig i fremtiden. Dagen etter mistet han sine forskningsmidler.
Jeg er veldig glad jeg fikk lære av han selv før han ble pensjonist. I femten år har jeg med hjelp fra Irene holdt på med Vita-Geo behandlingen, og lar meg stadig overraske over hva kroppen klarer å gjenopprette uten en eneste pille, bare ved å fornye kapillærene i det syke område.
Frank
Er du interessert i å lese mer om Vita Geo behandling? Mer informasjon finner du her: https://grudeklinikken.no/vakuumterapi/