Senebetennelse e sabla vondt!

av | aug 9, 2023 | Vondter

Hva er betennelse, og hvordan bli kvitt den? En flis i fingeren kan gi betennelse. De fleste har opplevd det. Fingen blir hoven, rød og øm. Etter hvert kommer flisen ut sammen med puss.

De mest vanlige smertene i dag som får diagnose betennelse, er ofte vondter i skuldre, underarm og håndledd. Grudeklinikken behandler mye slike plager, og de fleste har først vært hos legen, fått betennelsesdempende middel, men til ingen nytte.

Grunnen til det er at i de fleste tilfeller er det ikke betennelse i det hele tatt. Alle leger lærer i studie at en betennelse er: rubor (rødhet), tumor (hevelse) calor (varme), dolor (smerte), functio laesa (funksjonssvikt). Det er legen som skal kunne stille diagnose, mens på Grudeklinikken lar vi et varmesøkende kamera gjøre jobben.

I de fleste tilfeller ser vi ikke varme i pasientens vonde område, vi ser oftest at problemområdet er kaldt. De fleste pasientene gjenkjenner også sine plager når de ser bildet. Kalde områder betyr mindre blodtilførsel. Mindre blodtilførsel i et område gjør at kroppen ikke klarer å kvitte seg med avfallsstoffer/melkesyre som samler seg opp i muskulaturen, fordi det er blodet som frakter ut avfallsstoffer.

Dermed kan det kjennes ut som en betennelse. Blodet er helt avgjørende i enhver helbredelse av kroppen. Livet ligger i blodet, og for å si det enkelt, den beste vei til å få bort smertene i kroppen, er å gjenopprette symmetrisk blodstrøm i området. Mange blir overrasket at det ikke var noen betennelse, og hvordan vi behandler «betennelsen». Det viktigste er jo å bli frisk.

For å gjenspeile bildet av kroppen i naturen: Et blad blir gult når sevja trekker seg tilbake, og bladet vil etter hvert dø og falle av.

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med oss her

14
    14
    Din handlekurv
    876.00 kr
    Probilan
    - +
    319.00 kr
    Regerol
    - +
    838.00 kr
    Digestin
    - +
    438.00 kr
    159.00 kr
    4+ kjøpere har kjøpt dette
    229.00 kr
    2+ kjøpere har kjøpt dette
    Lax Plus
    - +
    219.00 kr
    Q10 Forte
    - +
    399.00 kr
    2+ kjøpere har kjøpt dette
    Seda Plus
    - +
    219.00 kr
    1+ kjøpere har kjøpt dette
    Bronkitor
    - +
    299.00 kr
    219.00 kr
    Oxytor
    - +
    339.00 kr
    Somniro
    - +
    319.00 kr
      Calculate Shipping